headbanner

Perawatan kudu dilaksanakeun pikeun masalah ieu dina operasi las pipa las stainless steel

  Pipa dilas stainless steeldijieunna tina baja atawa strip baja sanggeus crimping ku mesin sarta paeh.Konci pikeun jaminan kualitas pipa dilas stainless steel nyaéta kualitas bahan baku.Ku alatan éta, kabéh bahan baku kana pabrik saméméh pamakéan, kudu inspected, kaasup: deteksi penampilan, ukuran lebar jeung ketebalan sarua;Salaku tambahan, komposisi kimia sareng cek uji tensile, mumpuni sateuacan produksi normal.Sanajan kitu, dina produksi sabenerna pipe dilas stainless steel, mindeng muncul masalah ieu atawa éta.Janten, naha anjeun terang naon masalah anu rawan ku pipa las stainless steel?Naon alesan pikeun masalah ieu dina pipa dilas stainless steel?Di dieu panulis nyieun solusi sareng anjeun.

Dina operasi las pabrik pipa las stainless steel, masalah anu rawan lumangsung nyaéta: kelim las unqualified, las lengkep atanapi keur dibeuleum ngaliwatan, retakan na pori.Pikeun spésifik, nyaéta:

1. weld unqualified téh alatan Pilihan bener tina parameter prosés las atawa téhnologi operasi unskilled.Anjog ka rubak tinggi jeung low tina las béda, lajeng nyieun bentuk las teu alus teuing, tukang las ieu kerung, ngabalukarkeun weld ka ngaleuleuskeun teuing, ku kituna kakuatan las anu. teu cukup.

2. las lengkep atanapi dibeuleum ngaliwatan las lengkep utamana alatan alesan di handap ieu: kahiji, arus teuing leutik;Kadua, téhnologi operasi teu terampil, laju las teuing gancang, clearance butt leutik;Busur panjang teuing atanapi busur henteu saluyu sareng las.Upami kawat las sareng logam dasar henteu ngahiji atanapi logam las henteu ngahiji sacara lokal, bagianna kedah dilereskeun dina waktosna.Alesan ngaduruk ngaliwatan utamana alatan arus las kaleuleuwihan.Suhu kolam renang molten teuing tinggi.Kawat las teu ditambahkeun dina waktu, anu strip butt clearance badag teuing;speed las teuing slow.kaayaan ieu bakal ngakibatkeun hiji perforation tunggal atawa kontinyu on weld nu, ku kituna kakuatan weld ieu ngaruksak, ku kituna bisa dibeuleum ngaliwatan.

3. Retakan jeung pori (1) Masalah jeung frékuénsi luhur retakan.Nurutkeun kana lumangsungna béda retakan, retakan umum bisa dibagi kana retakan panas sarta retakan tiis.Retakan panas lumangsung alatan retakan panas kalawan warna oksidasi kabentuk sapanjang wates intergranular dina suhu logam cair salila solidification atawa rada handap ti garis fase padet.Bari retakan tiis mangrupakeun retakan tiis kalawan sipat transgranular, narekahan caang jeung euweuh warna pangoksidasi anu lumangsung dina transformasi fase padet, atawa ayana hidrogén diffused, sarta dina aksi las kaleuleuwihan shrinkage stress salila cooling.Lamun pamakéan kawat las teu nepi ka standar, las waktos tinggal suhu luhur panjang teuing, hasilna oksidasi, overheating sarta tumuwuhna kaleuleuwihan ukuran kristal, bahan sorangan leuwih pangotor, atawa bahan sorangan gampang heuras, tapi ogé leuwih rawan rengat.(2) Porosity lumangsung alatan aya noda minyak, kulit oksida jeung karat dina beungeut bagian las jeung kawat las, atawa las di lingkungan lembab, atawa gas argon low dina purity, atawa panyalindungan gas argon goréng, jeung molten nu. kolam renang ieu dioksidasi dina suhu luhur, Santika jeung kaayaan séjén gampang pikeun ngahasilkeun porosity.Tilu masalah di luhur mindeng lumangsung dina operasi las tina stainless steel pabrik tube las.


waktos pos: Dec-15-2021